Skip to main content

«Χρυσό» τρίποντο για τη Νίκη Βόλου με Καλλονή

Νίκη «χρυσάφι» πήρε η Νίκη Βόλου απέναντι στην Καλλονή, της οποίας επικράτησε 2-0 στο Πανθεσσαλικό στάδιο στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, σημειώνοντας τη δεύτερη επιτυχία στο πρωτάθλημα.

Το συγκρότημα της Θεσσαλίας έφτασε στους επτά βαθμούς και για πρώτη φορά «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση της κατάταξης, ανανεώνοντας και αυξάνοντας τις ελπίδες παραμονής.

Αντίθετα, για την ομάδα της Λέσβου η οποία εμφανίζει κάμψη στους τελευταίους αγώνες της, αυτή ήταν η δεύτερη συνεχής ήττα, για πρώτη φορά φέτος, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό την περασμένη Τετάρτη. Για την ιστορία, απέναντι στους Θράκες η θεσσαλική ομάδα είχε σημειώσει την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Καλλονής, εκφράστηκε δε με τα σουτ του Μανούσου στο 4΄ και το 8΄, την κεφαλιά του Καμαρά στο 6΄, την ευκαιρία του Στεφάνοβιτς στο 7΄, την προσπάθεια του Λεοζίνιο που κατέληξε στα χέρια του Ταΐρη στο 10΄ και την κεφαλιά του ίδιου, στο 15΄, με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι βγήκαν από τον αγωνιστικό λήθαργο και ήγειραν τις δικές τους αξιώσεις στο παιχνίδι. Αυτές εκφράστηκαν με το σουτ του Σκουρτάι που απέκρουσε σωτήρια ο Χογκ στο 19΄, την κεφαλιά του Ροζέριο που εξουδετέρωσε ο Μαλτέζος τερματοφύλακας της Καλλονής στο 20΄ κι ένα άστοχο σουτ του Νικλητσιώτη, δύο λεπτά αργότερα.

Τελικά οι Βολιώτες άνοιξαν το σκορ στο πρώτο λεπτό της επανάληψης κατά τρόπο απροσδόκητο, όταν σε μπαλιά στην περιοχή της Καλλονής ο Χογκ υπέπεσε σε απαράδεκτο λάθος χάνοντας την μπάλα από τα χέρια του, δίνοντας την ευκαιρία στον Σκουρτάι να κάνει πολύ απλά και εύκολα το 1-0.

Αίφνης η Καλλονή «εξαφανίστηκε» από το γήπεδο. Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη δεν μπορούσαν να απειλήσουν ούτε κατ΄ ελάχιστο τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, με τη Νίκη όχι μόνο να κρατά με απίστευτη άνεση το προβάδισμα αλλά να φτάνει και σε δεύτερο γκολ.

Στο 77ο λεπτό ο Βαλιός προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι, δεν τα κατάφερε και ο Ροζέριο που έγινε κάτοχος της μπάλας έφυγε μπροστά μόνος. Τη στιγμή που έπρεπε ο Βραζιλιάνος «έκοψε» δεξιά στον επερχόμενο Σκουρτάι, ο οποίος διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του και τα δικά του απέναντι στην κορυφαία αμυντική γραμμή της Σούπερ Λίγκας.