Skip to main content

Η Ξάνθη «λύγισε» (2-1) την Καλλονή

Η Ξάνθη εκμεταλλεύθηκε για άλλη μία φορά την έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα για να φτάσει σε σημαντική νίκη με 2-1 επί της πολύ δυνατής Καλλονής, στην εξ αναβολής αναμέτρηση που διεξήχθη στα Πηγάδια και στην επιστροφή του Γιάννη Ματζουράκη στην πόλη που έχει συνδέσει το όνομά του με επιτυχίες κατά το παρελθόν. 

Η ακριτική ομάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις στο πρώτο λεπτό ο Κλέιτον βγήκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, σούταρε και μετά την απόκρουση του Χογκ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι της Καλλονής.

Το γκολ, πάντως, δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έφτασαν στο 1-0 με το σουτ του Σολτάνι από το ύψος της περιοχής στο 13΄, ενώ στο 19΄ ο Καπετάνος απέναντι και σε απόσταση δύο μέτρων από την εστία πλάσαρε ψηλά άουτ!

Το επόμενο λεπτό υπήρξε καθοριστικό για τη συνέχεια του αγώνα, καθώς ο Πιπίνης συγκράτησε τον Καπετάνο στην περιοχή, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, με τον Κλέιτον να ευστοχεί από τα 11 μέτρα για το 2-0 και την Καλλονή να δέχεται σε 21 λεπτά όσα γκολ είχε δεχθεί στους προηγούμενους δέκα αγώνες της στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Λέσβου, όμως, όχι μόνο δεν παράτησε το παιχνίδι αλλά είχε το σθένος να πολεμήσει και ανταμείφθηκε με τη μείωση του σκορ στο 52ο λεπτό, όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Βαλιός με προβολή έκανε το 2-1.

Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μανούσου απέκρουσε σωτήρια ο Κυριακίδης, ενώ στο 70΄ και σε αναταραχή στην περιοχή της Καλλονής ο Βαλιός στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χογκ, ο οποίος στο 75΄, για να κάνει τρία τα δοκάρια της η Ξάνθη στο 88΄, σε σουτ του Καπετάνου.