Skip to main content

Μπάσκετ: Προκρίσεις στο Κύπελλο για Ιωνικό και Ηρακλή

Ιωνικός και Ηρακλής πήραν την πρόκριση για τη 2η αγωνιστική της Β΄ φάσης του Κυπέλλου μπάσκετ Ανδρών, επικρατώντας αντίστοιχα στο κλειστό του «Πλάτωνα» του Απόλλωνα Πατρών με 76-69 και στον Άγιο Θωμά του Αμαρουσίου με 76-65.

Οι Νικαιώτες, αν και παρατάχθηκαν με δύο ξένους και βρέθηκαν στο -12 (26-38) στα μέσα της δεύτερης περιόδου, κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν στα τελευταία λεπτά μικρό προβάδισμα, που διατήρησαν ως το τέλος.

Ο Τζέρμαν με 24 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, που την Τετάρτη (22/9) θα υποδεχθούν τη Λάρισα διεκδικώντας πρόκριση στα προημιτελικά. Από το «νεοφώτιστο» στη Basket League Απόλλωνα διακρίθηκε ο Κόουλμαν, με 15π. και 11ρ.

Ο Ηρακλής επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε 76-65 του Αμαρουσίου (Α2 Ανδρών), που πάλεψε όσο διήρκεσαν οι αντοχές του Στασινού (25π.).

Στην τελευταία περίοδο ο «Γηραιός» βελτίωσε την άμυνά του και με κορυφαίους τους Λιντς και Τέρνερ (18 και 15 πόντοι αντίστοιχα) πήρε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο, όπου θα υποδεχθεί την Τετάρτη (22/9) τον Ολυμπιακό.