Skip to main content

Παγκόσμια υπόκλιση στο φαινόμενο Ραντουκάνου

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών συντελέστηκε στο εφετινό US Open, «βασίλισσα» του οποίου είναι πια η εκπληκτική 18χρονη Έμα Ραντουκάνου.

Η Ραντουκάνου, με πατέρα Ρουμάνο, μητέρα Κινέζα, γεννημένη στον Καναδά και μεγαλωμένη μετά τα δύο χρόνια της στην Αγγλία, ολοκλήρωσε ένα ταξίδι και μια πορεία βγαλμένη από τις σελίδες του παραμυθιού νικώντας στον τελικό με 2-0 τη 19χρονη Καναδή Λέιλα Φερνάντες!

Σε αυτό τον τελικό των εφήβων, που απέφερε στην Ραντουκάνου τον πρώτο Major τίτλο της καριέρα της, η νεαρή Αγγλίδα έφτασε στη νίκη με 6-4 και 6-3 και δημιούργησε ή ισοφάρισε μια σειρά από ρεκόρ, για να πασπαλίσει με την απαραίτητη χρυσόσκονη τη μυθική παρουσία της.

Συγκεκριμένα, είναι πια η πρώτη τενίστρια που ξεκίνησε από τα προκριματικά για να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό και να «εξολοθρεύσει» τις αντιπάλους της τη μία μετά την άλλη, φτάνοντας στον τίτλο χωρίς απώλεια σετ (20-0), κάτι που είχε καταφέρει μόνο η Σερένα Γουίλιαμς, το 2014.

Ταυτόχρονα, είναι η πρώτη Βρετανίδα μετά το 1977 που κατακτά τίτλο της σειράς Grand Slam, μετά την Βιρτζίνια Γουέιντ στο Wimbledon, κι ενώ η ίδια αθλήτρια είχε κατακτήσει και το US Open το 1968.

Ταυτόχρονα, έγινε η νεαρότερη τενίστρια που κατακτά Grand Slam, μετά τη Μαρία Σαράποβα το 2004 στο Wimbledon.

Εν κατακλείδι και σημαντικότερο όλων των στατιστικών στοιχείων: η επιτυχία της θα την εκτοξεύσει 127 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, στην οποία από αύριο (13/9) θα είναι 23η, ενώ πριν την έναρξη του νεοϋορκέζικου Όπεν ήταν απλώς το Νο 150.