Skip to main content

Αξιοπρεπής εμφάνιση, τέταρτη ήττα για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στάθηκε αξιοπρεπώς στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν, από την οποία ηττήθηκε 0-2 από ισάριθμα γκολ του Λεβαντόφσκι, έμεινε όμως για τέταρτο αγώνα χωρίς βαθμό στον 5ο όμιλο του Champions League.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας θα υποδεχθεί τον Άγιαξ στις 27 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, με στόχο τη νίκη για να μείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμπιστεύτηκε τρεις παίκτες στην άμυνα, τους Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς. Σε συνδυασμό με την ενισχυμένη (από την προσθήκη του Άλεφ) μεσαία γραμμή, αιφνιδίασε τους Βαυαρούς και στο 5΄ ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Νόιερ.

Όμως, με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού έγινε η φάση που άλλαξε τα πάντα. Ο Τσόσιτς και ο Λεβαντόφσκι αλληλοτραβήχτηκαν στην περιοχή και ο Ματέι Γιουγκ έδειξε αβασάνιστα τα 11 μέτρα.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε προειδοποιήσει τον παίκτη της ΑΕΚ, πάντως, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Πολωνός. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 31΄ με το 48ο γκολ του στο Champions League.

Η Ένωση είχε πια δύσκολη αποστολή. Ο Μπάρκας την κράτησε όρθια όσο μπορούσε με εξαιρετική επέμβαση στην προσπάθεια του Γκορέτσκα στο 55΄ και απόκρουση σε κλασικό τετ α τετ με τον Λεβαντόφσκι στο 61΄.

Η Μπάγερν κρατούσε πια την μπάλα πολύ περισσότερο και στο 71΄ με την κοντινή προβολή του Λεβαντόφσκι από κόρνερ του Ριμπερί «τέλειωσε» τον αγώνα.