Skip to main content

Καλλονή για Ευρώπη, 2-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη

Στο ποδόσφαιρο δεν επικρατεί πάντοτε ο καλύτερος κι αυτό επιβεβαιώθηκε απόψε στη Νέα Σμύρνη, εκεί όπου ο Πανιώνιος ήταν ανώτερος κι έχασε πολλές ευκαιρίες απέναντι στην Καλλονή, αλλά η νίκη (2-0) και το τρίποντο πήγαν στην ομάδα της Λέσβου, που εκπλήσσει (και) με τη φετινή παρουσία της, καθώς ύστερα από 9 αγώνες βρίσκεται στην τρίτη θέση. 

Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν πολύ επιθετικά και πίεσαν τους «νησιώτες» για ένα γρήγορο γκολ που θα τους επέτρεπε να διαχειριστούν καλύτερα το παιχνίδι. Οι παίκτες του Δημήτρη Τερεζόπουλου δοκίμασαν αρκετές φορές τα αντανακλαστικά του Χογκ, όμως ο Μαλτέζος τερματοφύλακας ήταν σταθερός και ψύχραιμος.

Ο τερματοφύλακας της Καλλονής έκανε την πρώτη σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Σιώπη, στο 2ο λεπτό, ενώ στο 8΄ επενέβη σε προσπάθεια του Γιάννου. Προϊόντος του χρόνου το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη ισορρόπησε και στο 29ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει το πέναλτι του Λεοζίνιο, στο οποίο είχε υποπέσει ο Γκέζος επί του Χουάνμα.

Το πρώτο ημίχρονο είχε όμως κι άλλες συγκινήσεις, αφού στο 33΄ και το 41΄ ο Χογκ απέκρουσε τα σουτ των Μπουμάλ και Φούντα, αντίστοιχα, με τον Έλληνα επιθετικό να στέκεται άτυχος στο 42ο λεπτό όταν το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στη συμβολή των δικών της Καλλονής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που εξακολουθούσε να χάνει μεγάλες ευκαιρίες, όπως συνέβη στις περιπτώσεις των Φούντα (50΄, 59΄), Γιάννου (58΄, 64΄), αλλά η Καλλονή είχε την ουσία κι έφτασε στο 0-1 με τον Κεϊτά στο 66΄, με τους «κυανέρυθρους» να έχουν δεχθεί πια γκολ σε όλους τους φετινούς αγώνες πρωταθλήματος.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Χουάνμα με το πρώτο τέρμα του ως ποδοσφαιριστής της Καλλονής, όταν στο 81ο λεπτό έφυγε μόνος στην αντεπίθεση και με ωραία «λόμπα» εκτός περιοχής «κρέμασε» τον Γιαννόπουλο για το τελικό 0-2.

Στο 81΄ οι φιλοξενούμενοι εδραίωσαν τη νίκη τους φτάνοντας στο 0-2 με «λόμπα» του Χουάνμα στον Παπαδόπουλο, ενώ μερικά λεπτά πριν και ακριβώς σε ίδια φάση ο σκόρερ (πρώτο γκολ με τη φανέλα της Καλλονής) είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να ντριμπλάρει τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου.