Skip to main content

Προέλαση και στη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός

Ο αήττητος πρωτοπόρος Ολυμπιακός, με αλλαγές στη σύνθεσή του, δεν δυσκολεύτηκε να περάσει από τη Ριζούπολη, επικρατώντας με 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης και διατηρώντας τη διαφορά των 14 και 15 βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ και τους τρίτους Άρη, ΠΑΟΚ, ύστερα από 20 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ με τον Χασάν στο 31ο λεπτό και διπλασιάζοντας στο 72ο με κεφαλιά του Εμβιλά. Στο 90΄ μείωσε ο Ντάουντα από λάθος του Σεμέδο και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Χασάν με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο 19΄ και από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά, για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βερχούλστ. Ο Βέλγος τερματοφύλακας του Απόλλωνα έδιωξε στην αριστερή του γωνία το φάουλ του Φορτούνη στο 26΄, αλλά η τρίτη φορά ήταν και η… φαρμακερή.

Στο 31ο λεπτό, από σέντρα του Ανδρούτσου ο Ντομίνγκες απέτυχε να απομακρύνει την μπάλα κι από κοντά ο Χασάν άνοιξε το σκορ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Βερχούλστ θέλησε να βρει συμπαίκτη του αλλά πάσαρε στον Αιγύπτιο, για να διορθώσει στη συνέχεια ο ίδιος το λάθος του, αποκρούοντας.

Στο 72΄, ύστερα από κόρνερ του Βαλμπουενά και πρώτη κεφαλιά του Χασάν, ο Εμβιλά έσπρωξε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα για το 0-2. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να υπερέχουν κι έχασαν ευκαιρίες με τους Ρέαμπτσιουκ (79΄), Χασάν (85΄) και Σεμέδο (88΄).

Ο Απόλλωνας μείωσε στο 90ό λεπτό, όταν από γέμισμα στην περιοχή του Ολυμπιακού ο Μπα δε βρήκε την μπάλα, η οποία κόντραρε στον Σεμέδο ξεγελώντας τον Σα κι από κοντά ο Ντάουντα έγραψε το 1-2, αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Χασάν με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του (από φάουλ του Βαλμπουενά) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.