Skip to main content

FIFA: Τα σχέδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων

Μία νέα μεγάλη διοργάνωση, το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, σχεδιάζει να διοργανώσει η FIFA.

Η ισπανική εφημερίδα «Marca» αποκαλύπτει τα πλάνα της παγκόσμιας συνομοσπονδίας για τη δημιουργία ενός κορυφαίου τουρνουά που θα διεξάγεται κάθε 4 χρόνια και θα συμμετέχουν σε αυτό 24 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Με βάση το δημοσίευμα η FIFA σκοπεύει να κάνει την αρχή το το καλοκαίρι του 2021 με τον τίτλο «Σούπερ Μουντιάλ Συλλόγων». Τα πλάνα της ανώτατης αρχής του παγκοσμίου ποδοσφαίρου περιλαμβάνουν 24 ομάδες από την Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία, τη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία, οι οποίες θα χωρίζονται σε οκτώ γκρουπ των τριών ομάδων. Από το κάθε ένα θα προκρίνεται η πρώτη ομάδα στους προημιτελικούς, σε μία διοργάνωση που θα διαρκεί γύρω στις 20 ημέρες.

Οι σκέψεις της FIFA είναι να προκρίνονται από την Ευρώπη 12 ομάδες. Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες που κατέκτησαν το Champions League, οι τέσσερις τελευταίοι φιναλίστ και άλλες τέσσερις με την υψηλότερη βαθμολογία στην ειδική κατάταξη της UEFA.

Από τη Νότιο Αμερική θα συμμετέχουν πέντε ομάδες, οι τέσσερις τελευταίες που κατάκτησαν το Κόπα Λιμπερταδόρες και μία ακόμα με την υψηλότερη βαθμολογία στην ειδική κατάταξη της συνομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής.

Οι άλλες 7 θα προέρχονται από την Αφρική (2), από την Ασία (2), από τη Βόρεια Αμερική (2) και μια από την Ωκεανία.