Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Στο ΟΑΚΑ θα λύσουν τις διαφορές τους ΑΕΚ και Πλατανιάς

Χωρίς σκορ και κατ΄ επέκταση χωρίς νικητή έληξε ο αγώνας στα Περιβόλια των Χανίων ανάμεσα στον Πλατανιά και την ΑΕΚ, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το αποτέλεσμα ευνοεί φυσικά την Ένωση, αφού θα παίξει τη ρεβάνς της 1ης Μαρτίου στην έδρα της, όμως απέναντι στο συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

Η ΑΕΚ, που επί ημερών Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της παραμένει αήττητη και χωρίς να δεχθεί γκολ για έκτο συνεχή αγώνα, παρατάχθηκε με σχηματισμό 3-5-2, έχοντας κεντρικό στα στόπερ τον Γιόχανσον και τους Βράνιες (δεξιά), Κολοβέτσιο (αριστερά) στο πλάι του.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν καλύτερα, αλλά σταδιακά ο Πλατανιάς ισορρόπησε και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 47΄ με τον Γιορέντε, όταν ο Γιάννης Ανέστης πραγματοποίησε μια καταπληκτική απόκρουση.
 
Στο 72΄ η Ένωση «ισοφάρισε» τις ευκαιρίες, με τον Αραούχο να κυνηγάει μια φαινομενικά χαμένη φάση και να προλαβαίνει στο σπριντ τον Πριντέτα, αλλά ο Κοκκαλάς με την άκρη του ποδιού βρήκε τη μπάλα και κράτησε το «μηδέν».