Skip to main content

Τσιτσιπάς για την πρεμιέρα του US Open: «Ο Μάρεϊ δεν τα παρατά, πρέπει να παίξω καλό τένις για να τον κερδίσω»

Δύο 24ωρα πριν την έναρξη του US Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς «ανακρίθηκε» από τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα αναφέθηκε στο στόχο που έχει στο Αμερικανικό Grand Slam, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια, ενώ μίλησε γι΄ αρκετά θέματα της επικαιρότητας.

Το νο3 της παγκόσμιας κατάταξης ετοιμάζεται να μπει για 4η σερί φορά στη μάχη του τελευταίου Major τουρνουά της σεζόν, με πρωταρχικό του στόχο να βρεθεί πιο μακριά από τον 3ο γύρο του τουρνουά, όπου έχει φτάσει έως τώρα.

Πέρυσι γνώρισε οδυνηρή ήττα από τον Μπόρνα Τσόριτς, χάνοντας 6 ματς πόιντ και προβάδισμα με 5-1 games στο 4ο σετ, μία ήττα που όπως παραδέχθηκε μπορεί να τον βοηθήσει στην εφετινή διοργάνωση:

«Έμαθα πολλά από αυτό το ματς. Πιστεύω ήταν σημαντικό που συνέβη αλλά και μεγάλη ατυχία που έγινε εδώ. Ήταν κάτι που δεν είχα ξαναπεράσει και δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να περάσω κάτι τέτοιο. Την αντιλαμβάνομαι περισσότερο σαν νίκη παρά σαν ήττα» είπε χαρακτηριστικά ο 23χρονος τενίστας, ο οποίος μίλησε για τον πρώτο του αντίπαλο, τον Άντι Μάρεϊ (Δευτέρα στις 21:00 ώρα Ελλάδας): 

«Ο Άντι είναι κάποιος που δουλεύει πολύ σκληρά για να επιστρέψει και έχει παίξει πολύ καλό τένις για να βρίσκεται εδώ που είναι αυτή τη στιγμή.

Εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να εξαντλήσω τις πιθανότητές μου απέναντί του. Είναι κάποιος που δεν τα παρατάει ποτέ. Πρέπει να παίξω καλό τένις για να τον κερδίσω», είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μεγάλο φαβορί του τουρνουά, Νόβακ Τζόκοβιτς:

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για ότι έχει καταφέρει. Είναι παράδειγμα καθώς είναι κάποιος που έχει αφοσιωθεί στο τένις και πάντα πετυχαίνει το μέγιστο που μπορεί.

Πραγματικά εύχομαι κάποια μέρα να βρεθώ κι εγώ σε αυτό το επίπεδο σταθερότητας και να μπορώ να κυριαρχήσω στα Grand Slam, όπως κάνει αυτός.

Είναι κάτι που έρχεται με τον καιρό. Πιστεύω ότι έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια πως να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του και να τις αξιοποιεί την κατάλληλη στιγμή.»