Skip to main content

Σφαιρόπουλος: Ξέρουμε τις αδυναμίες της Εφές

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει αύριο να σημειώσει την πρώτη νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα, απέναντι στην Αναντολού Εφές του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, την οποία υποδέχεται στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την εξαιρετική εμφάνιση και ευρεία νίκη επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, γνωρίζουν τους Τούρκους, καθώς τους αντιμετώπισαν το καλοκαίρι σε τουρνουά στην Κρήτη και είναι έτοιμοι για το 1-1, μετά την ήττα στη Μαδρίτη.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο. Η Εφές έχει δείξει θετικά στοιχεία επιθετικού μπάσκετ. Έχει πλειάδα παικτών που στην καλή της μέρας μπορεί να σκοτώσει. Είναι μία ομάδα αθλητική που τρέχει στο γήπεδο. Θέλω να δείξουμε το μαχητικό μας πνεύμα. Είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε την έδρα μας. Να μπούμε έτοιμοι στο ματς. Με την βοήθεια του κόσμου πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε», σχολίασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Και συνέχισε: «Η Εφές παίζει φέτος πιο γρήγορα, είναι εμφανές. Θέλουν να σκοράρουν στο ανοιχτό γήπεδο. Αν καταφέρουμε να τους σταματήσουμε μέσω της άμυνας μας, θα τους βγάλουμε εκτός ρυθμού. Ξέρουμε τις αδυναμίες τους και εκεί θα τους χτυπήσουμε. Έχουμε το πλάνο μας».

Όσο για την κατάσταση του Πάτρικ Γιανγκ; «Ο Γιανγκ είναι ένας παίκτης ο οποίος μας δίνει και θα μας δώσει δύναμη μέσα στην ρακέτα όσο περνά ο καιρός. Σε λίγες βδομάδες θα είναι αγωνιστικά 100% έτοιμος. Όταν ένας παίκτης έρχεται από ένα μεγάλο τραυματισμό, του είναι δύσκολο να παίξει για αρκετό χρόνο. Είναι υγιής, απλά του λείπει η 100% φυσική κατάσταση. Όσο θα παίζει τόσο θα βελτιώνεται. Ο Γιανγκ ακόμη δεν μπορεί να παίξει πολύ σε διάρκεια. Σιγά-σιγά θα έρθει στο φυσιολογικό του επίπεδο».