Skip to main content

ΑΔΕΔΥ: Επιτέλους οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στη φυλακή

Ιστορική χαρακτήρισε η ΑΔΕΔΥ την απόφασή της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία έκρινε σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και καταδίκασε για αυτό τα κορυφαία στελέχη της: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Νίκο Παπά και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. «Η απόφαση αυτή εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας και θα μείνει στην ιστορία ως μία απόφαση σταθμός», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ. 

Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει στην σχετική ανακοίνωση της ότι, ένοχοι κρίθηκαν, επίσης, οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 7 χρόνια μετά τη δολοφονία του. Αυτό, τονίζει, ήταν η κορύφωση μιας σειράς δολοφονιών, όπως του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα και επιθέσεων όπως εναντίον των Αιγύπτιων ψαράδων στο Κερατσίνι, αλλά και σε εκατοντάδες μετανάστες στις γειτονιές, αγωνιστές των κινημάτων, εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους, ανάπηρους.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αισθάνεται δικαιωμένη για τη στάση που τήρησε όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στην εγκληματική οργάνωση και για τους αγώνες που έδωσε μαζί με δεκάδες άλλα συνδικάτα του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα προκειμένου να οδηγηθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στη φυλακή», υπογραμμίζει. 

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ διαβεβαιώνει ότι «ο αγώνας μας ενάντια στο φασισμό, τον ναζισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία ήταν, είναι και θα είναι διαρκής και ανυποχώρητος». 

naftemporiki.gr