Skip to main content

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Άκη Τσοχατζόπουλο προτείνει η εισαγγελέας

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννη Σμπώκο προτείνει η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η εισαγγελέας πρότεινε την αναγνώριση ελαφρυντικών στους υπόλοιπους 14 καταδικασθέντες, ενώ για τους κ.κ. Τσοχατζόπουλο και Σμπώκο τόνισε ότι «στην περίπτωσή τους δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη». 

Την έκρηξη του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε ο αναπληρωτής εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια της θητείας του μεθόδευσε τη δημιουργία της υποδομής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Εδώ ακούσαμε μυθεύματα. Πού τα βρήκατε αυτά; Είναι δικαστήριο εδώ δεν μπορούν να λέγονται αυτά. Αυτά είναι μυθεύματα, από πού και ως πού; Ντροπή σου!», είπε εξοργισμένος ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Για τη Βίκυ Σταμάτη, την Αρετή Τσοχατζοπούλου και τους άλλους κατηγορουμένους, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. 

Για τους Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκο Καρατζά, Νίκο Γεωργουλάκη και Γιώργο Κωνσταντάτο που καταδικάστηκαν χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ επάγγελμα τέλεσης του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, η εισαγγελέας ζήτησε επιπλέον να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό  του προτέρου έντιμου βίου. 

Για τον Νίκο Ζήγρα η εισαγγελέας ζήτησε να του αναγνωριστεί το  ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς είναι ο μόνος ο οποίος ομολόγησε.

naftemporiki.gr