Skip to main content

Tραμπ: Περάσαμε μια κόλαση και νικήσαμε

Εισερχόμενος υπό τη μουσική υπόκρουση εμβατηρίου και μιλώντας μπροστά σε κοινό που τον υποδέχθηκε με θερμό χειροκρότημα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον υποστήριξαν και πίστεψαν στην αθώωσή του, χαρακτηρίζοντας «διεφθαρμένους και κακούς» όσους κίνησαν τη διαδικασία για την παραπομπή του σε δίκη. «Περάσαμε πολλά μαζί και αξίζουμε όλοι μας αυτό το χειροκρότημα. Τα τελευταία χρόνια συνέβησαν πολλά και σημαντικά πράγματα στη χώρα μας. Περάσαμε μια κόλαση και δεν κάναμε τίποτε κακό», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος στην πανηγυρική του ομιλία, μία ημέρα μετά την αθώωσή του από τη Γερουσία. Ο Τραμπ αναφέρθηκε στις επιδόσεις του αμερικανικού χρηματιστηρίου και στην άνοδο σε νέο ρεκόρ, σημειώνοντας ότι εάν δεν είχε νικήσει, η χρηματιστηριακή αγορά θα είχε καταρρεύσει.

«Στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας δέχθηκα επίθεση από διεφθαρμένους και κακούς ανθρώπους…. Κανένας πρόεδρος δεν πρέπει να ξαναπεράσει αυτό που πέρασα εγώ», ανέφερε στην ομιλία του. «Βρόμικοι αστυνομικοί, διεφθαρμενοι άνθρωποι», επανέλαβε. 

«Εάν δεν είχαμε νικήσει, η χρηματιστηριακή αγορά θα είχε καταρρεύσει. Από την εποχή που αναλάβαμε καθήκοντα η αγορά σημειώνει ρεκόρ και αυτό οφείλεται σε μας.Και ένας από τους λόγους που η αγορά πηγαίνει επάνω είναι διότι θεωρούν ότι τα πηγαίνουμε πολύ καλά.

Είναι πραγματική μου τιμή, υπογράμμισε στο διάγγελμά του για την κατάσταση στου έθνους. Η δύναμη των ΗΠΑ η δύναμη των ανθρώπων σε αυτό το δωμάτιο, η ομορφιά όσων εκπροσωπεί η χώρα μας», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι επιδόσεις της χώρας οφείλονται στη σκληρή δουλειά.

«Περάσαμε μια κόλαση… Η οικογένειά μου, η μεγάλη μας χώρας και ο πρόεδρός μας πέρασαν μια φοβερή δοκιμασία εξαιτίας ορισμένων ανέντιμων και διεφθαρμένων ανθρώπων. Και έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να μας καταστρέψουν», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την ομιλία του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στη στάση του Τύπου στη διάρκεια των προηγουμένων εκλογών, αναφέροντας ότι ελάχιστες εφημερίδες πίστευαν ότι θα νικήσει, «υποστήριζαν τη Χίλαρι Κλίντον».