Skip to main content

ΚΚΕ: Ο κανονισμός δεν άλλαξε για να μην υπάρξει περαιτέρω ευτελισμός

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τη συζήτηση για τον κανονισμό της Βουλής και τη σχετική επιστολή του Πρωθυπουργού στον Νίκο Βούτση σχολιάζει το ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει, η αλλαγή που αναμενόταν στον κανονισμό «δεν ήταν θέμα “δημοκρατικής ευαισθησίας”, αλλά νομιμοποίησης του πολιτικού σουλάτσου και παζαριού, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κόμματα, συντηρώντας παράλληλα τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα. Και επειδή ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται την υποκρισία, γι’ αυτό τον λόγο και ματαιώθηκε η αλλαγή του κανονισμού, την τελευταία στιγμή, για να μην υπάρξει περαιτέρω ευτελισμός».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «αυτό είναι το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα: Παζάρια, αλληλοεκβιασμοί, μετακινήσεις εντός των τειχών. Γι’ αυτό κι ο λαός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, που είναι απέναντι σε τέτοια πολιτικά παιχνίδια και τυχοδιωκτισμούς».

Το ΚΚΕ δηλώνει ότι «από θέση αρχής τοποθετείται σ’ αυτά τα ζητήματα κι όχι ανάλογα με την πολιτική συγκυρία». Παράλληλα, συμφωνεί γενικά με τη διατήρηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων που προέκυψαν από τις εκλογές, όπως και με την κατάργηση του πλαφόν του 3% για την είσοδο στη Βουλή, που το διατηρούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.