Skip to main content

Συμμορία νεαρών λήστευε ανήλικους σε Ρέντη – Νίκαια

Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις ληστειών με θύματα έξι ανήλικους εμπλέκεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η νεανική συμμορία που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων, στις περιοχές Νίκαιας και Ρέντη.

Έξι μέλη της, πέντε Έλληνες κι ένας αλλοδαπός, ηλικίας 16 έως 19 ετών, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, σε Νίκαια και Κορυδαλλό, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Λίγο νωρίτερα, στην περιοχή του Ρέντη, τρεις εκ των συλληφθέντων είχαν ακινητοποιήσει με λεκτική απειλή δύο ανήλικους και τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Την προηγουμένη, το σύνολο των συλληφθέντων, στο ίδιο σημείο είχαν απειλήσει με χρήση σωματικής βίας άλλον ανήλικο και του απέσπασαν χρηματικό ποσό και το κινητό του τηλέφωνο.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, οι δράστες είχαν συγκροτήσει συμμορία που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ανηλίκων, στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας και του Ρέντη, κυρίως σε χώρους όπου συχνάζουν ανήλικοι.

Δρώντας από κοινού, ή σε υποομάδες των τριών-τεσσάρων ατόμων, με την απειλή χρήσης σωματικής βίας, εξανάγκαζαν τους ανήλικους να τους παραδώσουν χρήματα και κινητά τηλέφωνα, τα οποία στη συνέχει διοχέτευαν σε καταστήματα πώλησης κινητών, γύρω από την πλατεία Ομονοίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.