Skip to main content

Ζάκυνθος: Δύο εστίες πυρκαγιάς σε απόσταση ενός χλμ

Νέο πύρινο μέτωπο, και μάλιστα διπλό, εκδηλώθηκε στη Ζάκυνθο, το μεσημέρι της Τρίτης. Τη φορά αυτή καίγεται δασική έκταση στην περιοχή Μαριές.

Επί τόπου έσπευσαν 71 πυροσβέστες με 24 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο και τέσσερα Canadair, ενώ συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκδηλώθηκαν δύο διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε απόσταση περίπου ενός χλμ μεταξύ τους, ωστόσο από τις 19:00 είναι σε ύφεση.

Πύρινο μέτωπο εξελίσσεται και στη Θεσπρωτία.

Νωρίτερα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Καλαφατιώνες Κέρκυρας και το πύρινο μέτωπο σε γεωργικές εκτάσεις στον Παχυκάλαμο του δήμου Ν. Σκουφά Άρτας.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, εκδηλώθηκαν 39 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Συνολικά επιχείρησαν 575 πυροσβέστες, 172 οχήματα, 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υψηλός προβλέπεται και την Τετάρτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Λακωνία και Κύθηρα.

naftemporiki.gr