Skip to main content

Πυρκαγιά και στην Αρτέμιδα Αττικής

Νέο πύρινο μέτωπο στην Αττική εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο πλέον έχει αντιμετωπιστεί.

Μετά την πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον του Ιεράς Μονής Παντοκράτορα στο Νταού Πεντέλης, σειρά πήρε η Αρτέμιδα, όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση. Επιτόπου έσπευσαν 65 πυροσβέστες, με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και τρία ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Προληπτικά απομακρύνθηκαν προς στιγμήν οι κάτοικοι οικισμού, ώστε να διευκολυνθούν στις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα που επιχειρούν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική (ώρα 16:00), η πυρκαγιά στην Αρτέμιδα είναι πλέον σε ύφεση, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Αποσύρθηκαν, μάλιστα, τα εναέρια μέσα, ενώ αποσοβήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Ανάλογη είναι πλέον και η εικόνα από το πρωινό μέτωπο μεταξύ Νέου Βουτζά και Καλλιτεχνούπολης, κοντά στη μονή Παντοκράτορα Νταού Πεντέλης. 

Σε ισχύ είναι διακοπές της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, στο ύψος της Ραφήνας.

Την ίδια ώρα, στη Μεσσηνία, δασική έκταση καίγεται από το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Άνω Μπλεμενιάνοι, στον δήμο Τριφυλίας. Αντιθέτως, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πουλίτσι.

Στο μεταξύ, πολύ αυξημένος και την Παρασκευή ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ.