Skip to main content

«Μην παρεμβαίνετε στη Βενεζουέλα» το μήνυμα Ρωσίας και Τουρκίας

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στη Βενεζουέλα χωρίς ωστόσο να παρεμβαίνει απηύθυνε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ λήγει το τελεσίγραφο έξι χωρών της Ε.Ε. προς τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να προκηρύξει ελεύθερες προεδρικές εκλογές ειδεμή θα αναγνωρίσουν ως μεταβατικό πρόεδρο των ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

«Ο στόχος της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να είναι η βοήθεια, χωρίς την καταστροφική ανάμειξη έξω από τα σύνορά της», δήλωσε ο Αλεξάντερ Σκετίνιν, ο επικεφαλής του τμήματος για τη Λατινική Αμερική του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Η Ρωσία, όπως επίσης και η Τουρκία, περιλαμβάνονται στους πιο σημαντικούς συμμάχους του καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο.

Νωρίτερα, η Τουρκία, διά του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επίσης έστρεψε τα βέλη της προς τις χώρες που στηρίζουν τον Γκουαϊδό.

«Υπάρχει πρόβλημα σε μια χώρα, υπάρχει μια σπίθα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει πυρκαγιά. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να έχουν συνεισφέρει στη λύση του προβλήματος μέσω του διαλόγου», είπε ο Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.  

naftemporiki.gr