Skip to main content

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο Π. Καμμένος για τις καταγγελίες κατά του Κοτζιά

Στοιχεία κι έγγραφα για τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής σε βάρος του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σχετικά με τη σύναψη σύμβασης για την έκδοση βίζας, κατέθεσε στην Εισαγγελία κατα της Διαφθοράς, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμενος.

Ο κ  Καμμένος κλήθηκε από την Εισαγγελία να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται.

Σε δήλωσή του λίγο πριν μπει στο εισαγγελικό γραφειο, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι κλήθηκε να καταθέσει για τις παρενθετες εταιρείες της βίζας του ΥΠΕΞ και πως ο ίδιος προσκόμισε όλα τα στοιχεία στη δικαιοσύνη. “Θα βγουν πολλά πραγματα”, είπε ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος έχει πρότεινει να καταθέσουν ως μάρτυρες και υπηρεσιακοί παράγοντες από το Υπουργείο Εξωτερικων.

Δηλώσεις Π. Καμμένου

Μόλις ο κ. Καμμένος ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, δήλωσε: 

«Ξεκίνησε η προκαταρκτική για τον διαγωνισμό του ΥΠΕΞ για τις βίζες. Χαίρομαι που ανέλαβε η συγκεκριμένη εισαγγελία, γιατί έχει την εμπειρία και τα μέσα σε θέματα διαφθοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα προκύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία και ποινικά και εθνικά και πολιτικά. Η κατάθεση μου ήταν η αρχή. Προσκόμισα αρκετά στοιχεία και θα συνδράμουμε με όποια στοιχεία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

-Υπάρχουν φήμες ότι ετοιμάζεστε να γράψετε ένα βιβλίο;

«Να κάνει πρώτα η δικαιοσύνη τη δουλειά της. Τα βιβλία γράφονται μετά με ιστορικες αλήθειες και όχι με σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

-Πιστεύετε ότι η υπόθεση θα πάει στη Βουλή;

«Οι υποθέσεις που πάνε στη Βουλή οδηγούνται εκεί για να υπάρξει συγκάλυψη των αδικημάτων. Ας ξεκινήσει η έρευνα για τα υπηρεσιακά στελέχη και αν προκύψουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, τότε ας πάει στη Βουλή».

naftemporiki.gr