Skip to main content

Εύβοια: Προσάραξη και πυρκαγιά σε επιβατηγό-τουριστικό σκάφος

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε αβαθή στη Νέα Λάμψακο της Ευβοίας προσάραξε το πρωί το επιβατηγό-τουριστικό σκάφος «Ολυμπιώτισσα», το οποίο κατόπιν τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με το λιμενικό, στο σημείο έσπευσαν περιπολικό όχημα από ξηράς και περιπολικό σκάφος του, καθώς και ιδιωτικό σκάφος προς παροχή συνδρομής.

Το «Ολυμπιώτισσα» εντοπίστηκε φλεγόμενο να έχει επικαθήσει σε λασπώδη βυθό σε απόσταση περί τα 200μ. από την ακτή. Για την περιοχή απέπλευσε και ρυμουλκό, που ανέλαβε ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ οι τέσσερις Έλληνες επιβαίνοντες παρελήφθησαν από το ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε παρακείμενη ακτή, καλά στην υγεία τους.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως με τη συνδρομή στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο με σκάφος.

Από το περιστατικό παρατηρήθηκε μικρής έκτασης ρύπανση (10 τ.μ.), η οποία αντιμετωπίστηκε με χρήση πλωτού φράγματος και υλικών απορρύπανσης, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε προληπτικά και δεύτερο φράγμα περιμετρικά του σκάφους.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας που διενεργεί προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.