Skip to main content

Γκουτέρες: Το διάταγμα Τραμπ ενδέχεται να αποδειχθεί αναποτελεσματικό

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Επικριτικός ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απέναντι στο αντιμεταναστευτικό διάταγμα του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τονίζοντας ότι μέτρα που παίρνονται «στα τυφλά» υπάρχει ο κίνδυνος να αποδειχθούν αναποτελεσματικά.

Όλες οι χώρες «έχουν το δικαίωμα, ή το καθήκον, να ελέγχουν τα σύνορα τους για να αποφεύγουν να εισέρχονται (στην επικράτειά τους) μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων», εξήγησε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, υπογράμμισε όμως ότι τα μέτρα που υιοθετήθηκαν προς αυτό «δεν μπορούν να βασίζονται σε καμιά μορφή διάκρισης βάσει της θρησκείας, της εθνικής προέλευσης ή της εθνικότητας».

Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.