Skip to main content

Πυρκαγιά στην Αρτέμιδα Αττικής – Μέτωπο και στην Τανάγρα Βοιωτίας

Καλύτερη είναι η εικόνα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Σεραφείμ στην Αρτέμιδα Αττικής.

Όπως ενημερώνει πλέον, δεν χρειάστηκε τελικά να γίνει εκκένωση των κατοικιών της περιοχής, καθώς αποφεύχθηκε έγκαιρα κάθε κίνδυνος επέκτασής της προς το μέρος τους. Ωστόσο,  συνεχίζουν το έργο τους 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Από το μεσημέρι, άλλη πυρκαγιά εξελίσσεται στην Πεντέλη.

Την ίδια ώρα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας, όπου επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 23 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τρία ελικόπτερα, δύο Canadair και ισάριθμα Petzetel.

Πύρινο μέτωπο μαίνεται και σε δασική έκταση στο Γάβρογο Άρτας. Επί ποδός είναι 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο ελικόπτερα και ισάριθμα Petzetel.

Στο μεταξύ, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αφορά σε Αττική (και Κύθηρα), Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Εύβοια και Βοιωτία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ