Skip to main content

Δασική πυρκαγιά στον Μαραθώνα Αττικής

Σε ύφεση είναι από νωρίς το απόγευμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στον Μαραθώνα Αττικής, κοντά στο ελικοδρόμιο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 48 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Συνδράμουν εθελοντές με εθελοντικά οχήματα και υδροφόρα ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

Πυρκαγιά μαίνεται και στα Ιωάννινα, σε δασική έκταση στην περιοχή Ζωοδόχος, στον δήμο Ζίτσας, όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στην Παλαιόπολη Κυθήρων, όπως και τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή Ροϊδοβούνι Κόνιτσας Ιωαννίνων και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στα Αντίκυρα Βοιωτίας.

Στο μεταξύ, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και την Τρίτη σε Αττική, Ανατολική Στερεά, Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, vησιά Βορείου Αιγαίου, Σποράδες, Κυκλάδες, Κύθηρα, Πελλοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

naftemporiki.gr