Skip to main content

Το Λονδίνο στέλνει νέα φρεγάτα στον Περσικό Κόλπο

Ένα ακόμη πλοίο αποφάσισε να στείλει το βρετανικό ναυτικό στον Περσικό Κόλπο, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.

Πρόκειται για τη φρεγάτα «HMS Duncan», η οποία μαζί με τη φρεγάτα «HMS Kent», κατευθύνεται στον Κόλπο, με στόχο την αντικατάσταση βρετανικού πολεμικού πλοίου, το οποίο ήδη επιχειρεί στην περιοχή.

Αποστολή των βρετανικών πολεμικών πλοίων αποτελεί η συνοδεία των εμπορικών πλοίων, υπό σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, και η αποτροπή περιστατικών εμπλοκής με τις αρχές του Ιράν.

«Οπουδήποτε στον κόσμο κυματίζει η κόκκινη σημαία, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να προστατεύσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας κάθε φορά που αυτή δοκιμάζεται» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στον απόηχο της πρόσφατης κατάσχεσης ενός βρετανικού τάνκερ από τις ιρανικές αρχές, οι οποίες επικαλέστηκαν την παραβίαση του διεθνούς ναυτικού δικαίου.

Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την «σύλληψη» του ιρανικού τάνκερ «Grace 1» (σ.σ. μετονομάστηκε σε «Adrian Darya 1» στο Γιβραλτάρ, με την κατηγορία της παραβίασης των κυρώσεων στη Συρία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters