Skip to main content

Αντ. Σαμαράς: Την Κυριακή θα είναι μία μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα

«Την Κυριακή θα είναι μία μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη λειτουργία της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

«Σήμερα», πρόσθεσε, «είναι μια μεγάλη ημέρα για τη χριστιανοσύνη και για τη Μεσσηνία».

Πρόσφατα ο κ. Σαμαράς είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο οποίος είχε κατηγορήσει τον πρώην Πρωθυπουργό για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό». Ο κ. Παππάς είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει έγγραφο-κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά, που φέρει και την υπογραφή του κ. Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο “Μακεδονία” για την ΠΓΔΜ» είχε δηλώσει ο κ. Παππάς, προκαλώντας την αντίδραση κύκλων του πρώην προέδρου της Ν.Δ.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ τελευταία μπερδεύονται. Επί δεκαετίες κατηγορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά ότι υπήρξε λέει ‘πολύ άκαμπτος’ και δεν παρέδιδε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια. Τώρα άρχισαν να τον κατηγορούν για το ακριβώς αντίθετο: ότι δήθεν ‘παρέδωσε το όνομα της Μακεδονίας’ στα Σκόπια, πριν καν υπάρξουν ως ανεξάρτητο κράτος» είχαν σχολιάσει οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά προσθέτοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ «ανακάλυψαν εμπορική συμφωνία με τη Σκοπιανή επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, στις 2 Δεκεμβρίου του 1991».

«Τέτοιες συμφωνίες υπέγραφαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφεραν, προσθέτοντας πως «τα Σκόπια ζήτησαν επισήμως την αναγνώρισή τους ως ανεξάρτητο κράτος στις 16 Δεκέμβριου 1991, δύο εβδομάδες αργότερα» και «τότε ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε απόφαση όλων των ΥΠΕΞ της ΕΟΚ να μην αναγνωρισθούν με το όνομα της Μακεδονίας».