Skip to main content

Πυρκαγιές σε Λέρο, Ηλεία, Αρκαδία, Ασπρόπυργο, Κέρκυρα

Καλύτερη είναι η εικόνα στα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν ανά τη χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ειδικότερα, σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης, όπου έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 18 οχήματα, δύο ελικόπτερα και ισάριθμα αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο υδροφόρες της Περιφέρειας κι ένα μηχάνημα έργου.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας και στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου Αττικής

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχει περιοριστεί σημαντικά και η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας, όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, τρία αεροσκάφη, δύο Petzetel κι ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν δύο οχήματα ΟΤΑ και μία υδροφόρα.

Καλύτερη είναι η εικόνα και από τη φωτιά στη Λέρο στην περιοχή Λακκί. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ κι ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν τρεις υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, δόθηκε εντολή εκκένωσης του Νοσοκομείου, ενώ λουόμενοι έχουν εγκλωβιστεί σε παραλία, καθώς απαγορεύτηκε η πρόσβασή τους στον κεντρικό δρόμο, για λόγους ασφαλείας.

Στο μεταξύ, προειδοποίηση για πολύ υψηλή εικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς σε 16 περιοχές της χώρας εξέδωσε για το Σάββατο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ