Skip to main content

Κολομβία: Πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στην Καραϊβική

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

 Επτά μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και είναι άγνωστη η τύχη άλλων 23, ανάμεσά τους πολλών μικρών παιδιών, εξαιτίας του ναυαγίου πλεούμενου στην Καραϊβική μεταξύ της Κολομβίας και του Παναμά, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Τετάρτη.

Επτά πτώματα, ανάμεσά τους και αυτό ενός παιδιού, ανασύρθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη σε δύο παραλίες σε επαρχία της βορειοδυτικής Κολομβίας, ανέφερε ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ελαφρύ πλεούμενο ανήκε σε μια ομάδα τεσσάρων μικρών σκαφών, χωρητικότητας 29 θέσεων, που είχαν αναχωρήσει τη Δευτέρα  με προορισμό τον Παναμά, με δύο επιζώντες να αναφέρουν ότι τα σκάφη είχαν υπεράριθμους επιβαίνοντες.

Να σημειωθεί ότι ο Κόλπος της Ουραμπά, όπου έγινε το ναυάγιο, είναι ένα από τα κυριότερα σημεία διέλευσης μεταναστών από χώρες της Αφρικής, της Ασίας αλλά και από την Αϊτή, οι οποίοι επιδιώκουν να φθάσουν στις ΗΠΑ μέσω Καραϊβικής, με ενδιάμεσους σταθμούς σε χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.