Skip to main content

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα νότια του νομού Ρεθύμνου

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο Ρέθυμνο, 34 ώρες μετά την εκδήλωσή της, στην περιοχή των Σαχτουρίων.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην περιοχή, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ επτά οχήματα με 17 πυροσβέστες και 30 άτομα πεζοπόρων τμημάτων ελέγχουν για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ήδη, κλιμάκια της Περιφέρειας και του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες, ελαιώνες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, παλαιές οικίες, δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης, καθώς και σε κατεστραμμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Πάντως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή, παρά το γεγονός ότι, πλέον, δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτική Προστασίας ο βαθμός επικινδυνότητας στο Ρέθυμνο είναι στην κλίμακα 3.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.