Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το «βλήμα» ήταν… διαφορικό αυτοκινήτου

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Διαφορικό αυτοκινήτου ήταν τελικά το ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια εργασιών στο διατηρητέο κτήριο «Όλυμπος-Νάουσα» όπως επιβεβαίωσαν πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρατού μετέβη στο σημείο και κατόπιν επιχείρησης διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για διαφορικό αυτοκινήτου, και όχι για κάποιο θαμμένο πολεμικό βλήμα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι πρώτες υποψίες.

Η επιχείρηση ανάσυρσης του παλιού ανταλλακτικού αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε το απόγευμα, οπότε και δόθηκε στην κυκλοφορία η παραλιακή Λεωφόρος Νίκης που είχε κλείσει, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο συναγερμός σήμανε το μεσημέρι μετά από τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση, που έκανε λόγο για μεταλλικό αντικείμενο το οποίο βρέθηκε στα θεμέλια του υπό ανακαίνιση ιστορικού διατηρητέου κτηρίου, επί της παραλιακής λεωφόρου. Η περιοχή αποκλείστηκε και επί τόπου κλήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που έκριναν ότι θα πρέπει να επιληφθεί ο Στρατός. «Σωστά έδρασε το ΤΕΕΜ, που πήρε το χειρότερο δυνατό σενάριο για λόγους ασφαλείας» ανέφεραν στρατιωτικές πηγές, σημειώνοντας ότι «το αντικείμενο ήταν κατά τα τρία τέταρτα θαμμένο και το πίσω κομμάτι έμοιαζε με πολεμικό υλικό».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.