Skip to main content

Κυρ. Μητσοτάκης: Αποτίμηση των εκλογών χωρίς εσωστρέφεια

Την ανάγκη αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος «χωρίς εσωστρέφεια και αμφισβήτηση προσώπων», αλλά και με όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παρόντα, υπογράμμισε ο βουλευτής του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

«Δύο βασικά συμπεράσματα βγάζω από το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρώτον, χάσαμε το κέντρο, από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Δεύτερον, πρέπει να αυξήσουμε τη διείσδυσή μας στις λεγόμενες παραγωγικές ηλικίες», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπογράμμισε πάντως ότι η απελθούσα κυβέρνηση έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, αν και όπως είπε, δεν ερμηνεύτηκε σωστά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ο ανασχηματισμός που έγινε δεν κινήθηκε στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης του μεταρρυθμιστικού έργου. «Από το καλοκαίρι και μετά χάσαμε τη μεταρρυθμιστική μας ορμή και αυτό συνέβαλε στο αποτέλεσμα των εκλογών», εκτίμησε.

Τόνισε πάντως ότι η Ν.Δ. θα ασκεί το καθήκον της ως αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας τις αστοχίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης. Αναφερόμενος τέλος στη χθεσινή «κατάρρευση» του Χρηματιστηρίου σχολίασε ότι «κάθε φορά που ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το στόμα του, απομειώνεται η περιουσία του Έλληνα φορολογούμενου».