Skip to main content

Οι δικηγόροι του Τραμπ τηρούν σιγήν ιχθύος για το χειρόγραφο του Μπόλτον

Ούτε μία λέξη δεν ανέφερε η ομάδα υπεράσπιστης του Ντόναλντ Τραμπ για το χειρόγραφο του πρώην συμβούλου Ασφαλείας Τζον Μπόλτον και το νέο επιτακτικό αίτημα των Δημοκρατικών να κλητευθεί ως μάρτυρας, κατά την έκτη ημέρα της δίκης στη Γερουσία για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου.

Ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» χθες – το πρόβλημα που όλοι γνώριζαν, αλλά προσποιήθηκαν ότι δεν υπάρχει – ήταν το χειρόγραφο από το ανέκδοτο βιβλίο του Μπόλτον. Σε αυτό, το οποίο έφεραν την Κυριακή στο φως οι «New York Times», αναφέρεται ρητά ότι ο Τραμπ ζήτησε τον περασμένο Αύγουστο «πάγωμα» της στρατιωτικής βοήθειας προς τη σύμμαχο Ουκρανία έως ότου η ουκρανική κυβέρνηση εγκρίνει τη διεξαγωγή έρευνας εις βάρος της οικογένειας του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ και νυν πολιτικού αντιπάλου του Τραμπ Τζο Μπάιντεν.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Τραμπ ωστόσο προτίμησαν να αγνοήσουν τόσο τις αποκαλύψεις όσο και το αίτημα των Δημοκρατικών να κλητευθεί ως μάρτυρας ο ίδιος ο Μπόλτον. Έπειτα από επτά ώρες νομικής επιχειρηματολογίας, οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου δήλωσαν ότι θα ολοκληρώσουν σήμερα την παρουσίαση των βασικών σημείων νομικής υπεράσπισης του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος έχει ασκήσει αρκετές φορές κριτική στον πρόεδρο Τραμπ, υπάρχει πιθανότητα τουλάχιστον τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές να υποστηρίξουν την κλήτευση του Μπόλτον. Εάν η εκτίμηση του Ρόμνεϊ ευσταθεί, τότε ανοίγει ο δρόμος για τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι πλέον θα έχουν την πλειοψηφία για να καλέσουν τον Μπόλτον να καταθέσει.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters