Skip to main content

Πυρκαγιά στην Καισαριανή πίσω από το Σκοπευτήριο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο στη συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Κρυστάλλη στην Καισαριανή πίσω από το άλσος του Σκοπευτηρίου.

Καλύτερη ήταν η εικόνα της πυρκαγιάς λίγο πριν τις 16.00.

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίει κυρίως ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, ωστόσο, ο πολύ δυνατός αέρας που πνέει δημιούργησε ανησυχία. Στην περιοχή βρίσκονται και κατοικίες που όπως σημειώνεται δεν απειλούνται.

Στον τόπο της πυρκαγιάς κάνουν ρίψεις από αέρος συνολικά τέσσερα ελικόπτερα.

Οι επίγειες δυνάμεις είναι 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ έχουν μεταβεί και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η Περιφέρεια Αττικής αΑπέστειλε, ύστερα από συνεννόηση με το Πυροσβεστικό σώμα, τρεις υδροφόρες για τον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λακωνίας και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο και Κύθηρα. 

Υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, ‘Αρτας, Πρέβεζας, Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κυκλάδων και στα νησιά Κρήτη, Σποράδες, Σάμος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Κάρπαθος, Ικαρία, Κεφαλονιά, Λευκάδα και Ζάκυνθο.

Από την Πυροσβεστική υπενθυμίζεται στους πολίτες, σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς ή έκτακτης ανάγκης να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.