Skip to main content

Γαλλία: Τέλος η κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 26 Ιουλίου

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Γαλλία θα άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία έχει επιβληθεί στη χώρα από την περίοδο των ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων του Νοεμβρίου του 2015, στις 26 Ιουλίου 2016, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν μπορούμε να επεκτείνουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο διηνεκές, δεν θα είχε νόημα. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα ήμαστε μια δημοκρατία με κράτος δικαίου, το οποίο άπτεται όλων των συνθηκών και περιόδων», δήλωσε ο κ. Ολάντ, με αφορμή την εθνική επέτειο της 14ης Ιουλίου στη Γαλλία.

Η κατάσταση έδινε στην αστυνομία αυξημένες εξουσίες για έρευνες και συλλήψεις, καθώς και για πρόσφατα μέτρα ασφαλείας.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.