Skip to main content

Κίνημα Αλλαγής για ΠΓΔΜ: Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις – Τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν

Στην ανάγκη επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ στέκεται το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, με μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού και καταστρατήγησης όσων θα συμφωνηθούν.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, «παράταση του σημερινού τέλματος ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο τα Σκόπια, μέσα από τη de facto μονοπώληση του ονόματος “Μακεδονία”».

Το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει στην κυβέρνηση «λογικές μυστικής διπλωματίας» και την κατηγορεί ότι «επιδεικνύει επικίνδυνη προχειρότητα και με τη διγλωσσία στο εσωτερικό της και τις ακραίες και αντιφατικές δηλώσεις των ΑΝΕΛ, υπονομεύει τη διαπραγμάτευση».

Από την άλλη μεριά, όπως σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής, «η θέση του κ. Μητσοτάκη για μη λύση στο θέμα, επιβεβαιώνει την ακροδεξιά στροφή του και οπωσδήποτε δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Είναι απαράδεκτο η Ν.Δ. που έχει μεγάλες ευθύνες για το πρόβλημα, να κρατά σήμερα αυτή τη στάση».

Το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει επίσης ότι τα συλλαλητήρια αυτή τη στιγμή δεν βοηθούν, καθώς δίνουν βήμα σε ακραίες φωνές που επιδιώκουν να διχάσουν τον ελληνικό λαό.

Τονίζει επιπλέον ότι δεν θα δώσει «λευκή επιταγή», καθώς και ότι «τοποθετείται με υπευθυνότητα και ρεαλισμό, με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και αναμένει την πρόταση της Κυβέρνησης, εάν και εφόσον υπάρξει, για την τελική του τοποθέτηση».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «το αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περί δήθεν “καθαρής εξόδου” της χώρας από τα Μνημόνια και την κρίση κατέρρευσε».

Αναφέρει ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συμφωνήσει και 4ο άτυπο μνημόνιο με πολυετή επιτροπεία της χώρας και έχει νομοθετήσει νέα δημοσιονομικά μέτρα (περικοπή συντάξεων, μείωση αφορολόγητου) εις βάρος των Ελλήνων πολιτών».

Σημειώνει ότι η πορεία της Οικονομίας «αποδεικνύει πως με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν είναι δυνατή η οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση. Πολύ περισσότερο που έχει  “αλλεργία” στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, «ο ρυθμός ανάπτυξης παραμένει ιδιαίτερα αναιμικός, οι πολίτες επιβαρύνονται για το 2018 με πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ, ενώ οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για 130.000 πλειστηριασμούς (με ορίζοντα 4ετίας) -και με ταυτόχρονη εγκατάλειψη κάθε μέτρου προστασίας της Α’ κατοικίας των μικρών, μεσαίων δανειοληπτών- δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες στα ελληνικά νοικοκυριά».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «την ίδια ώρα αυξάνονται οι δαπάνες για το πελατειακό κράτος, δημιουργούνται νέες  γραμματείες και γίνονται αθρόες προσλήψεις μετακλητών».