Skip to main content

Ιερώνυμος: Τα φυσικά φαινόμενα έχουν πνευματικά και ηθικά αίτια

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια των έξι ανθρώπων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα χθες στη Χαλκιδική  εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τονίζοντας πως αυτά τα φυσικά φαινόμενα έχουν πνευματικά και ηθικά αίτια και η ανθρώπινη συμπεριφορά προκαλεί την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων, την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και εν τέλει την κλιματική αλλαγή.

«Προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων», επισήμανε ο Μακαριώτατος και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Παράλληλα, με αφορμή το τραγικό γεγονός υπενθύμισε ότι πρέπει να δείξουμε σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς ο άνθρωπος είναι «οικονόμος» και όχι κάτοχος της δημιουργίας, ενώ υπογράμμισε το δικαίωμα που έχουμε να παραδώσουμε τα φυσικά αγαθά που μας εμπιστεύθηκε ο Δημιουργός και στις επόμενες γενεές.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.