Skip to main content

Πώς μεταδίδουν τα exit polls τα ξένα μέσα

Τις εξελίξεις μεταδίδουν και τα ξένα μέσα, τα οποία από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για κρίσιμες εκλογές για το μέλλον της Ελλάδας.  

Το Bloomberg κάνει λόγο για νίκη της Ν.Δ. με ευρεία διαφορά και δίνει έμφαση στο γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απολαμβάνει αυτοδυναμία με έως και 167 έδρες στη Βουλή.  

H Deutsche Welle στην αγγλόφωνη έκδοσή της σχολιάζει επίσης πως βάσει των exit polls οι Έλληνες φαίνεται να έδωσαν στον κ. Μητσοτάκη απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή. Σημειώνει πως ο 51χρονος αρχηγός της Ν.Δ. έχει υποσχεθεί φοροελαφρύνσεις και ισχυρότερη ανάπτυξη. 

Νίκη με μεγάλη διαφορά και αυτοδυναμία για τους Συντηρητικούς στην Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters, ενώ και οι Financial Times επισημαίνουν ότι η Ν.Δ. πιάνει την απόλυτη πλειοψηφία. 

Τα αποτελέσματα των exit polls και τις εκτιμήσεις για τις έδρες των κομμάτων μετέδωσε και η τηλεόραση του BBC. 

«Ελλάδα: Αποτυχία για τον πρωθυπουργό Τσίπρα», τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά της η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, σημειώνοντας πως η συντηρητική Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής με ποσοστό περίπου 40%. Στο ίδιο πνεύμα και Die Presse με τίτλο «Οι Συντηρητικοί κερδίζουν τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα», ενώ η εφημερίδα Der Standard παρατηρεί πως τα πρώτα exit polls δείχνουν μία αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα. 

naftemporiki.gr