Skip to main content

Reuters: Στις πρώτες εκλογές μετά τα μνημόνια, η προσοχή στην οικονομία

Στις πρώτες γενικές εκλογές μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, η προσοχή είναι στραμμένη στην οικονομία, τονίζει το Reuters. 

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα υπέμεινε μία βαθύτατη κρίση από το 2010, που την ανάγκασε να ζητήσει τρεις σανίδες σωτηρίας από τους της εταίρους της στην Ευρωπαϊκής Ένωση. «Η οικονομία παραμένει η βασική ανησυχία των πολιτών» δηλώνει ο Θωμάς Γεράκης της Marc.  

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις πολιτών με άλλους να εκτιμούν ότι η Ν.Δ. θα τα πάει καλύτερα στην διοίκηση και την ανάπτυξη και άλλους να δηλώνουν απολύτως ικανοποιημένοι από τη κυβέρνηση Τσίπρα παρά τα λάθη. 

Πέραν της οικονομίας, σύμφωνα με το Reutes, τις κάλπες φαίνεται να επηρεάζει και η τραγωδία, που έλαβε χώρα στο Μάτι πριν από ένα χρόνο. 

Σημειώνεται ότι προ ημερών και το BBC τόνιζε πως οικονομία και Μάτι είναι δύο από τα κυρίαρχα θέματα των εφετινών εκλογών. Από την πλευρά της η Wall Street Journal προειδοποιούσε πως ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παραμένουν θολές και οι προκλήσεις πολλές. 

naftemporiki.gr