Skip to main content

Ξεπέρασε τους 39 ο υδράργυρος – Ο καιρός ώς… τις κάλπες

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Κάτι λιγότερο από 40 βαθμούς έδειξε την Παρασκευή το θερμόμετρο.

Πιο αναλυτικά, πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατέγραψε το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr το μεσημέρι, καθώς στην κεντρική και νότια χώρα οι μέγιστες σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πάνω από τους 38. Ενδεικτικά, στον σταθμό Πετροκεφαλίου Μοιρών στην Κρήτη ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» στους 39,3 (ώρα 16:30), ενώ στην Αττική, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, επίσης στις 16:30 ήταν στους 37,5.

Ο καιρός ώς την Κυριακή των εκλογών 

Στο μεταξύ, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, άνεμοι έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ και περιορισμένη αστάθεια, θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού από το υπόλοιπο της ημέρας έως την Κυριακή.

Για σήμερα τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Το Σαββάτο τοπικά φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα είναι λίγα και τοπικά, κατά κύριο λόγο στην Πελοπόννησο.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.