Skip to main content

Στο Εφετείο διεξάγεται για πρώτη φορά η δίκη της Χρυσής Αυγής

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τεχνικά προβλήματα άρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

Ο έλεγχος είναι ιδιαιτέρως αυστηρός για όλους τους παράγοντες της δίκης, ενώ στην αίθουσα, που είναι ασφυκτικά γεμάτη, δεν υπάρχει κλιματισμός, ασύρματη σύνδεση Ίντερνετ, οι δημοσιογράφοι είναι «αποκλεισμένοι» στα πίσω έδρανα της αίθουσας και υπάρχουν προβλήματα στα μικρόφωνα.

Συνήγορος της πολιτικής αγωγής ενημέρωσε το δικαστήριο ότι μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει, προπηλακίστηκε όταν επιχείρησε να εισέλθει στην αίθουσα του Εφετείου. Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να μπορέσει να προσέλθει στο δικαστήριο ο μάρτυρας που αναμένεται να συνεχίσει την κατάθεσή του.

Κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ συγγενών του Παύλου Φύσσα και υποστηρικτών των κατηγορουμένων. Όπως κατήγγειλε η Μάγδα Φύσσα κάποιοι από το ακροατήριο έκαναν απειλητικές χειρονομίες.

Μάγδα Φύσσα: Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας.

Κοινό: Μαζεύτε την, κάντε την να σωπάσει.

Μάγδα Φύσσα: Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις.

Θείος Π. Φύσσα: Βδέλυγμα.

Κοινό: Άντε ……

Κατά τη δεύτερη διακοπή της διαδικασίας, η μητέρα του Παύλου Φύσσα σε έξαλλη κατάσταση όταν αντίκρισε τον Γιώργο Ρουπακιά την ώρα που τον μετέφεραν στα κρατητήρια φώναζε: «Θα πεθάνεις. Αυτή είναι η κατάντια», ακολουθώντας τον μέχρι την είσοδο των κρατητηρίων, όπου φυγαδεύτηκε.

naftemporiki.gr