Skip to main content

Ένοπλη επίθεση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ

Τρεις Ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ένοπλη επίθεση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ, τραυμάτισαν του αστυνομικούς και διέφυγαν στην πλατεία των Τεμενών, όπου τους σκότωσαν οι δουνάμεις ασφαλείας. και στη συνέχεια έπεσαν νεκροί από τα πυρά των Ισραηλινών αστυνομικών.

Σε βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στην πλατεία των Τεμενών και μεταδόθηκε από ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, ακούγεται ανταλλαγή πυρών.

Είναι η πρώτη τόσο μεγάλη επίθεση με πυροβόλο όπλο που σημειώνεται εδώ και χρόνια μέσα στην παλιά πόλη, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η πλατεία των Τεμενών είναι το τρίτο πιο ιερό μέρος για το ισλάμ. Σε αυτή βρίσκεται και το Τείχος των Δακρύων, το πιο ιερό μέρος για τον ιουδαϊσμό.

Λίγο μετά το συμβάν μεγάλη δύναμη της αστυνομίας απέκλεισε την παλιά πόλη, ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν κλείσει όλες οι είσοδοι στην πλατεία των Τεμενών και «δεν θα πραγματοποιηθεί η προσευχή της Παρασκευής».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters