Skip to main content

Κορινθία-πυρκαγιά: Νέα προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από οικισμούς των Μεγάρων

«Για καθαρά προληπτικούς λόγους έγινε η απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Παπαγιαννέϊκα και Καλκάνι, στην περιοχή του Πευκενέα. Μάλιστα, οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα. Βελτιωμένη είναι πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς» δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθροκογιάννης, ενώ προσθέτει πως οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς αντιμετωπίζονται δραστικά.

Στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη σε ένα μεγάλο μέτωπο, στα Γεράνεια Όρη, για δεύτερο 24ωρο, επιχειρούν αυτή την ώρα 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολυμπος».

Από αέρος συνδράμουν 18 αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, από τα οποία τα δύο κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς κι ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς παίρνουν μέρος και εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο μεταξύ, τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε περιοχές της Κορίνθου και των Μεγάρων εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, με επιστολές του προς τους μητροπολίτες Κορίνθου Διονύσιο και Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνο.

Απέστειλε, επίσης, πατριαρχικό γράμμα συμπαραστάσεως και προς τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, η οποία υπέστη ζημίες από τις φλόγες και διασώθηκε χάρη στις θαρραλέες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ