Skip to main content

BBC: Εκτός καραντίνας στη Βρετανία οι ταξιδιώτες από Ελλάδα

Στην τελική ευθεία προκειμένου να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες για τους «τουριστικούς διαδρόμους», ώστε οι πολίτες που θα φθάνουν στη Βρετανία να μη χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, βρίσκεται η βρετανική κυβέρνηση. Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο,  Γερμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Τουρκία και Φινλανδία αναμένεται να περιλαμβάνονται στ λίστα των χωρών που θα εξαιρεθούν από τους αυστηρούς περιορισμούς.

Το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης πρόκειται εξαιρεθεί από το μέτρο της καραντίνας, σύμφωνα με το BBC. Η Πορτογαλία πιθανότατα δεν θα περιληφθεί στις εξαιρέσεις, λόγω της αύξησης των νέων κρουσμάτων εντός και πέριξ της Λισαβώνας. Ομοίως και η Σουηδία, επειδή το ποσοστό των λοιμώξεων είναι υψηλότερο από το ποσοστό της Βρετανίας.  

Η άρση του μέτρου της καραντίνας για τις χώρες που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα της Βρετανίας αναμένετεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές Ιουλίου – ίσως στις 4 Ιουλίου, αν και επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη ημερομηνία. Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει επίσης εάν είναι εφικτός ένας «τουριστικός διάδρομος» με την Αυστραλία.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι το μέτρο της καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες. Η 29η Ιουνίου σηματοδοτεί το τέλος της πρώτης περιόδου των τριών εβδομάδων.

naftemporiki.gr