Skip to main content

Ευ. Βενιζέλος: Τσίπρας και Βαρουφάκης έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους

«Συγκλονιστικό ντοκουμέντο, που δείχνει το μέγεθος της ιστορικής, πολιτικής και νομικής ευθύνης του κ. Τσίπρα και της ομάδας του», χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τους κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη ότι «έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους και με τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων, όντας ανίκανοι και ταυτόχρονα κυνικοί τυχοδιώκτες».

Η διαφορά, όπως ανέφερε, είναι ότι «ο κ. Τσίπρας ήθελε και θέλει το γάντζωμα στην εξουσία παραπλανώντας τον ελληνικό λαό, ήθελε να μας πάει στο τρίτο μνημόνιο κρύβοντάς το, ενώ ο κ. Βαρουφάκης ήταν πιο φιλόδοξος, ήθελε να απειλήσει την Ευρωζώνη με διάλυση, χωρίς να καταλαβαίνει ποιο θα είναι το κόστος».

Σε ό,τι αφορά τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρότασή του για τη συγκρότηση του «μεγάλου προοδευτικού κέντρου». «Το κέντρο ήταν πάντα κάτι άλλο από τη δεξιά, ήταν κάτι άλλο από την παραδοσιακή αριστερά, ταυτίζεται με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου», είπε για να προσθέσει ότι «δεν αρκεί να είμαστε το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, οι κινήσεις», αλλά «πρέπει να είναι ει δυνατόν όλες οι δυνάμεις του μεσαίου χώρου».