Skip to main content

O Ομπάμα θα ενημερωθεί εντός της ημέρας για την πορεία της έρευνας στο Ορλάντο

Συνάντηση με τους επικεφαλής των κυριότερων αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών και αρμόδιους αξιωματούχους θα έχει σήμερα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα για να ενημερωθεί σχετικά με την έρευνα για το μακελειό στο Ορλάντο.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος στη συνάντηση αναμένεται να είναι παρόντες ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον, ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ, ο διευθυντής του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου (NCTC) Νίκολας Ράσμουσεν και η υφυπουργός Δικαιοσύνης Σάλι Γέιτς.

Οι αξιωματούχοι αναμένεται να ενημερώσουν τον πρόεδρο για την πορεία της έρευνας σχετικά με την επίθεση στη Ορλάντο της Φλόριντα, όπου χθες ο Αμερικανός υπήκοος Ομάρ Ματίν σκότωσε 50 ανθρώπους και τραυμάτισε 53. Ο Ομπάμα χαρακτήρισε το μακελειό «ενέργεια τρόμου και μίσους». Ωστόσο, το FBI σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι υπήρχε άμεση σύνδεση ανάμεσα στον Όμαρ και ξένες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Την ευθύνη για την επίθεση στο Ορλάντο ανέλαβε χθες η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.