Skip to main content

Τραμπ: Είχα δίκαιο για την ισλαμική τρομοκρατία

Σκληρή στάση και επαγρύπνηση απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία ζήτησε ο υποψήφος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο του μακελειού, σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «είχε δίκαιο» για την ισλαμική τρομοκρατία. 

Ο Τραμπ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Εκτιμώ τα συγχαρητήρια για το γεγονός ότι είχα δίκαιο για την ριζοσπαστική, ισλαμική τρομοκρατία. Δεν θέλω συγχαρητήρια. Θέλω σκληρή στάση και επαγρύπνηση. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι». 

Σύμφωνα με το FBI υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης έκλινε στην ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους, αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν αποδείξεις για σύνδεσή του με την συγκεκριμένη ή άλλη ισλαμιστική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι Τραμπ έχει φτάσει στο σημείο να προτείνει ολική απαγόρευση εισόδου των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, επικαλούμενος την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας. 

Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών εξέφρασε τα συλληπητήριά της στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων της αποτρόπαιας, όπως την χαρακτήρισε, ενέργειας, αλλά απέφυγε να κάνει την όποια αναφορά στα κίνητρα του δράστη.