Skip to main content

Πάιατ: Οι δυνάμεις μας στη Σούδα πιο κρίσιμες από ποτέ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Οι δυνάμεις μας στον κόλπο της Σούδας είναι πιο κρίσιμες από ποτέ». Αυτό επεσήμανε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ενώ ανέφερε ότι τέσσερα πλοία φιλοξενήθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά λιμάνια της χώρα, στη Ρόδο, στη Σούδα, στον Πειραιά και πρόσφατα στην Κέρκυρα.

Στην ομιλία του στην 22η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση, που οργάνωσε ο Economist, ο κ. Πάιατ απέδωσε εύσημα στη χώρα μας που δαπανά τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για την αμυντική πολιτική. Σημείωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν την προσάθεια της Ελλάδας να συνεργαστεί με άλλους σημαντικούς παίκτες στην περιοχή, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Όσον αφορά στις εμπορικές διαμάχες, που έχουν ξεσπάσει, σχολίασε πως ΗΠΑ και Ε.Ε. συνεχίζουν να αποτελούν τους μεγαλύτερους συμμάχους στην παγκόσμια αγορά, καλύπτοντςα το 1/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ και με διμερείς συναλλαγές ύψους 1 τρισ. δολαρίων.

Αναφερόμενος στο θέμα της ενεργειακής εξάρτησης της Ε.Ε., τόνισε πως το ερώτημα είναι πώς πετυχαίνεις την ενεργειακή διαφοροποίηση. 

naftemporiki.gr 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.