Skip to main content

Politicο: Υποψήφια το 2024 η Ελίζαμπεθ Γουόρεν

Σε μια κίνηση που μπορεί να εκπλήξει ορισμένους φιλόδοξους Δημοκρατικούς της Μασαχουσέτης, η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν είπε στο Politico ότι σχεδιάζει να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Αυτή η απάντηση ήρθε σε ένα σημείο όπου οι Δημοκρατικοί της Μασαχουσέτης έχουν υπόψιν τους άλλα ονόματα, όπως το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγιάνα Πρέσλεϊ και το πρώην μέλος Τζο Κένεντι ΙΙΙ. Πηγές των Δημοκρατικών πάντως αμφισβήτησαν το αν η κα. Γουόρεν θα εμμείνει στην απόφασή της αυτή τελικά.

Άλλωστε η Ελίζαμπεθ Γουόρεν πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθώντας να αποχωρήσει από τη Γερουσία: την προεδρική εκστρατεία, την ακρόαση για να γίνει αντιπρόεδρος και, στη συνέχεια, τη φιλοδοξία να γίνει υπουργός Οικονομικών του Μπάιντεν.

Η αποτυχία αυτών των πρόσφατων προσπαθειών φαίνεται να βαραίνει πολύ την κα. Γουόρεν αυτές τις μέρες, η οποία αντιμετωπίζει μερικές από τις απογοητεύσεις της στο νέο βιβλίο της «Persist» (Επιμονή).

«Το 2012 ήμουν νέα στην πολιτική. Το 2020, ήμουν νέα στην απώλεια », γράφει στο βιβλίο. Αναφέρεται στην ήττα της σε πολλά σημεία στο βιβλίο: «Δεν κέρδισα την προεδρία, φυσικά». «Δεν είχα κερδίσει τον αγώνα μου». «Έκανα τα σχέδιά μου και αγωνίστηκα τόσο σκληρά όσο ήξερα πώς. Και έχασα.»

Το βιβλίο είναι η προσπάθεια του Γουόρεν να αντιμετωπίσει τα χρόνια αρκετών δυσκολιών και ηττών, ενώ υπερασπίζεται ορισμένες από τις θέσεις που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρικής της εκστρατείας. Το βιβλίο έχει έναν τόνο εξομολόγησης και έρχεται σε μια στιγμή που πολλοί άνθρωποι στο Δημοκρατικό Κόμμα – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων υποστηρικτών της- πιστεύουν ότι βρίσκεται σε ένα πολιτικό σταυροδρόμι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Politico