Skip to main content

Παραιτήθηκαν έξι από τους 11 βουλευτές του κόμματος «Αλλαγή στο Η.Β.»

Έξι από τους έντεκα βουλευτές του νέου κόμματος «Αλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο» (Change UK), παραιτήθηκαν και θα μείνουν προς το παρόν ανεξάρτητοι, όπως ανακοίνωσε η προσωρινή επικεφαλής του, Χάιντι Άλεν, η οποία συμπεριλαμβάνεται στους έξι.

Το κόμμα Change UK δημιουργήθηκε από την αποχώρηση οχτώ βουλευτών του Εργατικού κόμματος και τριών από το Συντηρητικό κόμμα, οι οποίοι είχαν σχηματίσει την Ανεξάρτητη Ομάδα.

Σε ανακοίνωσή της η Άλεν εκφράζει ευγνωμοσύνη σε όσους υποστήριξαν το κόμμα να αγωνιστεί για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. και αναφέρει ότι μαζί της αποχωρούν η Λουτσιάνα Μπέργκερ, ο Γκέιβιν Σούκερ, η Άντζελα Σμιθ, ο Τσούκα Ουμούνα και η Σάρα Γουόλαστον, που θα υποστηρίζονται και πάλι ως ανεξάρτητη ομάδα βουλευτών.

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωσή του το Change UK, αναφέρει ότι παραμένει με τους υπόλοιπους πέντε βουλευτές (Μάικ Γκέιπς, Κρις Λέσλι, Τζοάν Ράιαν και Αν Κόφεϊ) και με επικεφαλής την πρώην βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος, Άννα Σούμπρι, η οποία εκφράζει την απογοήτευσή της για την απόφαση των συναδέλφων της σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Τόσο ο Τσούκα Ουμούνα όσο και η Χάιντι Άλεν είχαν υποστηρίξει μία στενότερη συνεργασία με το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, και τελευταία ισχυρίζονταν ότι όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν την παραμονή στην Ε.Ε. θα πρέπει να συνεργαστούν παρά να ανταγωνίζονται.

Αυτή τους η θέση οδηγεί κάποιους στο κόμμα να θεωρούν ότι κάποια στιγμή στο μέλλον οι έξι θα προσχωρήσουν στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Guardian