Skip to main content

Περού: 17 νεκροί από πτώση φορτηγού σε χαράδρα

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαθητές, σκοτώθηκαν και άλλοι 54 τραυματίστηκαν στο Περού όταν το φορτηγό στην καρότσα του οποίου επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή Ουάνουκο (κεντρικά), γνωστοποίησαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Μαθητές, καθηγητές και γονείς από ένα σχολείο είχαν πάρει μέρος χθες σε παρέλαση που γινόταν στο πλαίσιο των εορτασμών της Ημέρας της Σημαίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας και επέστρεφαν με το φορτηγό που τους είχε παραχωρήσει η δημοτική αρχή.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ουάνουκο, Ρούμπεν Άλμπα Οτσόα, εξήγησε ότι είναι σύνηθες στις αγροτικές περιοχές των Άνδεων, όπως ήταν η περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, λόγω της έλλειψης δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς, οι πολίτες να χρησιμοποιούν φορτηγά για τις μετακινήσεις τους.

«Είναι προφανές ότι σε κανένα μέρος του κόσμου δεν είναι φυσιολογικό οι πολίτες να μετακινούνται με φορτηγά» επισήμανε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό σταθμό RPP.

Ο τοπικός αξιωματούχος εξήγησε επίσης ότι το δυστύχημα φαίνεται πως οφείλεται σε απροσεξία του οδηγού, ενώ και ο δρόμος ήταν σε κακή κατάσταση.

Ο οδηγός, που επέζησε, κρατείται από την αστυνομία.

«Το όχημα έπεσε σε μια χαράδρα βάθους τουλάχιστον 100 μέτρων» τόνισε ο κ. Άλβα.

Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν σύνηθες φαινόμενο στο Περού λόγω της έλλειψης ελέγχων στα οχήματα και τους οδηγούς, όπως επίσης και λόγω της επικινδυνότητας των δρόμων.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2014 τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στους δρόμους του Περού, που έχει πληθυσμό 30 εκατομμύρια κατοίκους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters